Je kunt blikken dure designverf kopen, of een hanger vol bosviolen aanschaffen! Een saaie muur wordt weer levendig met een waterval aan blauwe of gele violen. Dat is stukken sneller en goedkoper dan schilderen! GroenRijk heeft de hangers al kant en klaar voor je gevuld. Wandhangers met violen zijn bovendien het beste cadeau. Voor jezelf of voor een lieverd in je omgeving. Weet je waarom?
7 redenen om violenhangers te kopen:
- Bosviolen van GroenRijk zijn blijmakers eersteklas; kwekers hebben ervoor gezorgd dat ze extra lang en uitbundig bloeien.
- Violen zijn enorm sterk, zelfs een milde nachtvorst kunnen ze verdragen.
- Violen zijn de kameleons onder de bloemen: stoer en eigenwijs om naast de buitenkeuken te hangen, romantisch om te laten schitteren aan je pergola.
- Iedereen kan bosviolen verzorgen. Twee keer per week water en om de week wat voeding voor bloeiende planten. Dat is alles!
- Een hanger met violen is bijzonder betaalbaar. Voor de prijs van een boeket bloemen heb je twee hangers met bosviolen.
- Je slaat de plank nooit mis. Niemand denkt eraan violen te vragen, maar iedereen is er blij mee!
- Zonder tuin toch bloemenweelde. Iedereen heeft wel een plekje naast de voordeur of aan het balkonscherm.
Bosviolen van GroenRijk, de natuur overtroffen
De bosviolen uit de wandhangers van GroenRijk zijn hybriden. Het zijn dus niet de Viola riviniana die je onder de bomen in de vrije natuur aantreft. Althans niet in de zuivere vorm. De planten hebben door kruising met andere soorten de beste eigenschappen gekregen. Hierdoor kunnen ze tegen een stootje, een vlaagje of een koutje. Zou je een dna-test doen dan is het hoornviooltje (Viola cornuta) waarschijnlijk het sterkst vertegenwoordigd. Maar de wetenschap dat ze mooi zijn is voor ons het belangrijkst!
Violen - Verzorgingstip direct na aanschaf
Zet niet gelijk de bloemetjes buiten. Hou er rekening mee dat jouw violen in een relatief warm tuincentrum hebben gestaan. Laat ze langzaam aan de buitenlucht wennen. Zeker als er een groot temperatuurverschil is tussen binnen en buiten is het verstandig ze een nachtje in je schuur of bijkeuken te laten acclimatiseren. Als de schok wat kleiner is gaan ze niet in de spaarstand en zullen ze gelijk aan hun groei- en bloeispurt beginnen. Als je regelmatig de uitgebloeide bloempjes wegplukt zul je helemaal versteld staan van de rijke bloei!